Realigro.bg е първата световна търсачка за недвижими имоти, с която можете да преглеждате обявите за продажба на жилища в Либия

 

Имоти за продажба в Либия

Либия е държава в Северна Африка. Либия заема централната част на Северна Африка, с изглед към Средиземно море около залива Сирт, четвъртата по големина страна в Африка, седемнадесета част на света. Граничи на северозапад с Тунис, на запад с Алжир, на юг с Нигер и Чад, на югоизток с Судан, на изток с Египет.

 Икономиката на Либия зависи от петролната индустрия, но през годините икономиката и пазарът на недвижими имоти бяха повлияни от някои политики на либийското правителство и от законодателство, което предотвратява лизинговите цели.

Тази ситуация и постоянната следреволюционна нестабилност доведоха до страх от инвеститорите, за които е трудно да закупят имот за продажба в Либия.

След революцията, пазарите на недвижими имоти се оказаха в безпорядък, тъй като много бивши собственици на конфискувана земя се върнаха под натиск за реформата на законите за собствеността и поискаха компенсации.

Развитието на финансовия сектор на Либия остава в застой поради нестабилността на Либия, така че днес е особено трудно особено за ниските доходи или за малките длъжници да имат достъп до жилищно финансиране и понякога изглежда невъзможно да се закупи имот в Либия.

Въпреки тази непривлекателна ситуация, особено в столицата, инвеститорите в Триполи вероятно ще търсят имот за продажба в Либия

По отношение на районите на Триполи най-добрите квартали за търсене на имоти за продажба са кварталите Ben Ashour, Nofleen и Zawiat Dahmani. Тук цените са по-високи, а имотите за продажба обикновено са разположени в централно положение, близо до посолства и чуждестранни резиденции, но също така и в болници и частни клиники, както и в най-добрите училища.

 

Ако търсите имот за продажба повече за туристическа употреба, с градина и повече пространство, тогава кварталите на Serraj и Janzour са най-добрите. Сред имотите за продажба можете да намерите просторни вили с градини, тревни площи и дори басейни.

2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Предпочитания

    Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

    Задайте сега Да не се показва отново
BB